Kemi

ligevægt ?? behøver hjælp

16. oktober 2009 af Neclaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey, nogen der kan hjælpe med følgende opg.:

Opg. 3.2
En vandig opløsning af HF kaldes flussyre.
I en sådan opløsning hersker ligevægten:
HF(aq) + H2O ? F-(aq) + H3O+(aq)

a) Opskrive reaktionsbrøken for reaktionen.
Ved 25 °C bestemmer man følgende ligevægtskoncentrationer i opløsningen:
[HF] = 0,114 M
[F-] = 0,0063 M
[H3O+] = 0,0063 M

b) Beregn en værdi for ligevægtskonstanten ved 25°C.

c) Hvorledes vil ligevægten forskydes ved fortynding af opløsningen?
 

Håber virkelig i kan hjælpe.

Tak på forhånd

/Neclaa


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2009 af Darwin (Slettet)

#0.

For en reaktion af typen A(aq) + H2O(l) → B(aq) + H3O+(aq) opskrives ligevægtsbrøken som

Q = ([B][H3O+])/[A]

Ved ligevægt er ligevægtskonstanten K = Q.

Ved en fortynding af opløsningen vil reaktionen forskydes således, at vandet forbruges.


Svar #2
19. oktober 2009 af Neclaa (Slettet)

ja, men mod hvilken retning går forskydningen så ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2009 af Darwin (Slettet)

#2.

Det burde gerne fremgå af #1. Ligevægten forskydes mod højre.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2018 af emil858f (Slettet)

en der vil lave disse opgaver 


Skriv et svar til: ligevægt ?? behøver hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.