Kemi

plzz heelp molare masse???

29. oktober 2009 af n4e (Slettet)

hej.. er der nogen da kan hjælpe mig :(

hvad er molare maase for trichlor????


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2009 af SusPus (Slettet)

Vi har i en opgave om desinfektion af swimmingpool skulle beregne den molare masse for trichlor. Vi havde fået givet en strukturformel for trichlor, som vi så kunne udregne den molare masse ud fra. Den molare masse for trichlor beregnede jeg ved at tage den molare masse af hvert af stofferne, der indgår i trichlor og gange hver af de molare masser med det antal gange stoffet indgår i trichlor. Herefter lagde jeg så bare de samlede molare masser for hvert af stofferne sammen:

Mtrichlor = (3*Mcarbon) + (3*Mnitrogen) + (3*Moxygen) + (3*Mchlor) = (3*12,0107 g/mol) + (3*14,0067 g/mol) + (3*15,9994 g/mol) + (3*35,453 g/mol) = 232,409 g/mol ..

Men jeg ved jo ikke i hvilken sammenhæng du skal bestemme den ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2009 af Darwin (Slettet)

Udregningen i #1 er korrekt og det er den rette udregningsmetode uanset sammenhængen. :-)


Skriv et svar til: plzz heelp molare masse???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.