Kemi

hvad er massen af 1,32 mol propan??

24. januar 2010 af malenerindom (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg kan simpelthen ikke komme længere!!

Jeg ved dog at:

n=massen
m= 1.32mol
M= molarmassen (g/mol)
 

Håber i kan hjælpe ! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2010 af mathon

M(C3H8) = 44,09 g/mol

m = n·M = (1.32mol)·(44,09 g/mol)


Svar #2
24. januar 2010 af malenerindom (Slettet)

åårh tusind tak !


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2010 af mari633f (Slettet)

sorry men det er altså ikke rigtigt. 44,09g/mol er = CO2 s molarmasse!

nemlig

1 x C = 1 * 12.011 g
2 x O = 2 * 15.999 g = 31.998 g
Total = 44.009 grams/mole
 

det rigtige svar er 58,2 g/mol. : )


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2010 af mathon

mari633f kunne jo have regnet efter:

M(C3H8) = (3·12,011 + 8·1,079) g/mol = (36,033 + 8,0632) g/mol = 44,0962 g/mol


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. februar 2010 af mathon

tastfejl
          M(C3H8) = (3·12,011 + 8·1,0079) g/mol = (36,033 + 8,0632) g/mol = 44,0962 g/mol
 


Skriv et svar til: hvad er massen af 1,32 mol propan??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.