Fysik

energi

16. marts 2010 af lisabella (Slettet)

Hej

Jeg har to spørgsmål:

1.Når man siger at den samlede energi skal være bevaret, er det så Emek=Ekin+(-Epot) = 0 eller er det Epot+Erot+Ekin=0.

2. og hvis man ikke får den samlede energi på 0, men -2,3 er det så fordi den har mistet noget energi

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2010 af peter lind

Det er Epot+Erot+Ekin, der er konstant ikke nødvendigvis 0. Erot er dog egentlig også kinetisk energi; men den skal med.


Svar #2
16. marts 2010 af lisabella (Slettet)

må jeg så sige Ekin+Epot = Erot og så sige Epot+Erot+Ekin.

Men jeg ved at hvis energien skal være bevaret så skal det give 0.

Og hvad er så Emek


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2010 af peter lind

Hvis energien er bevaret er den konstant ikke nødvendigvis 0. Et eksempel:

En kugle med massen m er anbragt stykket h over jorden. Den slippes. Hvordan findes så hastigheden lige inden kuglen rammer jorden. Man bruger energibevarelse. I starten er der kun potentiel energi, som er mgh≠0, Ekin =0 så totalenergi = mgh. Lige inden den rammer jorden er den potentielle energi 0 og den kinetiske energi ½m*v2. Da energien er bevaret gælder mgh=½m*v2

Det er Epot+Ekin+Erot, der er en konstant og i dette tilfælde er det også mekanisk energi. Anden energi er for eks. varmeenergi; men indgår ikke direkte her. Hvis du fortsatte tankegangen fra mit eksempel, vil kuglen efter at den er ramt jorden, hverken have potentiel eller kinetisk energi. Energien vil være omdannet til varmeenergi.


Skriv et svar til: energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.