Kemi

Beregn massen af ammoniak

29. marts 2010 af Christian90 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har et spørgsmål der lyder:

300 g dinitrogen og 50g dihydrogen omdannes til ammoniak ved Habers kredsproces. Efter et enkelt gennemløb af processen opnås en reaktionsblanding, der indeholder 248 g dinitrogen.

a) beregn massen af ammoniak i reaktionsblandingen.

b)Beregn udbyttet af ammoniak ved reaktionen - i masse-%

Jeg har prøvet at regne på a) og jeg får massen til at være 122,4 g er det rigtigt?

det næste spørgsmål, b), er jeg helt på bar bund (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2010 af mathon

                                                    N2 (g)    +    3H2 (g)   →   2NH3 (g)
ækvivalente stofmængder i mol:      1                 3                   2
ækvivalente stofmængder i g:       28,0114      6,0474          34,0588
aktuelle stofmængder i g:             300              50                   x

                                                 300/ 28,0114 > 50/6,0474

hvorfor dihydrogen er i underskud og dermed den begrænsende faktor

   produceret, reduceret teoretisk NH3-mængde: x = (34,0588 g)·(50/6,0474) = 281,6 g
af
   optimalt muligt x = (34,0588 g)·(300/ 28,0114) = 364,8 g

   udbytte-masseprocent = (281,6/364,8)·100% = 77,2%
 


Skriv et svar til: Beregn massen af ammoniak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.