Kemi

Gaskonstanten - simpelt spørgsmål

09. april 2010 af Rosekide (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen..

Jeg tænkte på gaskonstanten J/mol* K

Står joule får pa* m^3 ?

Håber nogle kan svare, tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2010 af mathon

Ja helt rigtigt!

  J = Nm = (N/m2)·m3 = Pa·m3


Svar #2
09. april 2010 af Rosekide (Slettet)

Fantastisk! Du har lige reddet min dag, tak skal du have :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2010 af Danner39 (Slettet)

Jeg har set sammenhængen før, men:

Hvordan bliver Nm til (N/m^2) m^3?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. april 2010 af mathon

(N/m2)·m3 = N·m-2·m3 = N·m-2+3 = N·m1 = Nm = J


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. april 2010 af Danner39 (Slettet)

Tak Mathon :-)


Skriv et svar til: Gaskonstanten - simpelt spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.