Kemi

Molare massen

12. september 2010 af Incredibly (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :-)

Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave? :

Beregn molare massen for carbondioxid, methan og dichlor.

Jeg har formlen, men kan simpelhen ikke finde ud af hvordan jeg finder de forskellige ting der skal ind i formlen.

formel: M = m / n

M: molar massen
m: massen
n: stofmængden

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. september 2010 af quik (Slettet)

du behøver ikke at bruge formlen.

Kig på det periodeisk system og regn molar massen  for disse stoffer.

vi tager f.eks CO2 

C: 12,011

O: 16 x 2 = 32 da der er 2 oxygenatomer

nu lægger man de to tal sammen 12,011+32= .... Molarmassen


Svar #2
12. september 2010 af Incredibly (Slettet)

Jamen det kan du da ikke for carbondioxid?
For hvor finder du dioxid i det periodiske system?


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. september 2010 af quik (Slettet)

dioxid betyder at der er 2 oxygenatomer di betyder 2 og oxygen omskrives bare til oxid. Du skal finde oxygen i periodiske system.


Svar #4
12. september 2010 af Incredibly (Slettet)

Arrh.. Tak :-)


Skriv et svar til: Molare massen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.