Fysik

Tryk

04. januar 2011 af placebo321 (Slettet)

En gasflaske med hydrogen har et tryk poå 50 bar ved 300 K. Gasflasken kan tåle et tryk på 500 K, før den eksploderer.

Hvilken temperatur kan gasflasken tåle?

Jeg har løst opgaven, og jeg ved at det er rigtigt.

Først findes forholdet mellem temperatur og tryk i gasflasken:

300 K / 50 bar = 6 K / bar

Da 500 bar er det maksimale tryk ganges dette med ovenstående forhold:

500 bar * 6 K / bar = 3000K

Mit spørgsmål er, om der er en mere 'elegant' måde at løse opgave på?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2011 af peter lind

Brug at for V konstant er P/T konstant altså P/T = P0/T0 <=> T = T0*P/P0 = 300ºK*500//50 = 3000ºK


Skriv et svar til: Tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.