Matematik

Hjæp til matematik aflevering

22. januar 2011 af ackaturbo (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej :)

Jeg har fået en matematik aflevering for til på onsdag, men jeg kan ikke finde ud af opgave 1.2 , 1.3 og jeg ved ikke hvordan jeg skal undsøge opgave 2 

Nogle der kan hjæpe, bare med en enkelt opgave?

Tak på forhånd!! :D

ps. opgaverne ligger vedhæftet som en JPG fil ;)

Vedhæftet fil: matematik.jpg

Brugbart svar (3)

Svar #1
22. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

1.2 Brug potensregnereglerne til at reducere udtrykket. 4√(a2) = (a2)1/4 = ...

Tilsvarende fremgangsmåde i 1.3

2. Hvis x og y er omvendt proportionale, er produktet x·y konstant for alle tabelværdierne. Undersøg, om det er tilfældet.


Svar #2
22. januar 2011 af ackaturbo (Slettet)

 mange tak for hjælpen og fordi du gider bruge din tid på min aflevering :D

- men jeg forstår stadig ikke det med opgave 1.2 og 1.3.. er der en mellem regning eller sådan noget, så det bliver nemmere at overskue hvad der er gjordt? :)


Brugbart svar (2)

Svar #3
22. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt, at (an)m = an·m . Så fås

4√(a2) = (a2)1/4 = a2·(1/4) = a2/4 = a1/2 = √a


Svar #4
23. januar 2011 af ackaturbo (Slettet)

 #3

mange tak!!! :D

hvordan vil du så lave 1.3? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Benyt igen potensregnereglerne

(√a)·(√a)/a = a1/2·a1/2 / a = a1/2·a1/2·a-1 = a(1/2)+(1/2)-1 = a0 = 1    (forudsat at a > 0)


Svar #6
23. januar 2011 af ackaturbo (Slettet)

 nåååååååår, mange mange tak! :D


Skriv et svar til: Hjæp til matematik aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.