Fysik

jorden

29. marts 2011 af harbour (Slettet)

Hej jeg kan virkelig ikke finde ud af denne opgave.

Med næsten konstant fart bevæger jorden sig i en cirkelbane omkring solen på et år. Radius i cirkelbanen er 149,6*106 km.

beregn længden af den strækning, som jorden bevæger sig på et år. Beregn jordens fart i banen.


Brugbart svar (2)

Svar #1
29. marts 2011 af peter lind

s=2π*r, v=s/t


Brugbart svar (2)

Svar #2
29. marts 2011 af IsaacN (Slettet)

s = 2 · π · r

s = 2 · π · 149,6·109

s = 9,4 · 1011 m

v = s / t

v = 9,4 · 1011 / (60 · 60 · 24 · 365)

v = 29807,2 m/s


Skriv et svar til: jorden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.