Matematik

Arealet af området M mellem graferne i intervallet

22. februar 2015 af Nicy (Slettet) - Niveau: A-niveau

Der er givet funktionerne f(x)=sin(x)+1 og g(x)=cos(x)+1

b) Bestem arealet af området M1 mellem graferne i intervallet [π/4 ; 5π/4] 

her har jeg prøvet  ∫(5*π)/4π/4 (g(x)-f(x))dx ? 3.0094, men det rigtige svar er 2√2, hvad gør jeg forkert??

c) Bestem rumfanget Vaf det omdrejningslegeme, der fremkommer, når området Mdrejes 360° om x-aksen.

d) Begge grafer parallelforskydes nu stykket +1 i y-aksens retning. Området mellem de to nye grafer i intervallet  [π/4 ; 5π/4] betegnes M2Overvej (uden at udføre beregninger), om områderne M1 og M2 har samme areal. Overvej (uden at udføre beregninger), om rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når området M2 drejes 360° om x-aksen, er lig med V1


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2015 af peter lind

b) Det er |g(x)-f(x)| du skal integrere. f(x)-g(x) skifterfortegn i intervallet. Lav evt en graf af f(x)-g(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2015 af Stats

Grafen:

f(x) = sin(x) + 1
F(x) = -cos(x) + x

g(x) = cos(x) + 1
G(x) = sin(x) + x

F(x) - G(x)
-cos(x) + x - (cos(x) + x) = -cos(x) - cos(x) = -2cos(x)

Grænserne indsættes:
-2cos(5π/4) + 2cos(π/4) = -2·((-√2)/2) + 2((√2)/2) = √2 + √2 = 2√2

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2015 af Stats

i c skal du anvende:

V=\pi\int_{\frac{\pi}{4}}^{\frac{5\pi}{4}}(f(x))^2\ \textrm{d}x-\pi\int_{\frac{\pi}{4}}^{\frac{5\pi}{4}}(g(x))^2\ \textrm{d}x

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #4
22. februar 2015 af Nicy (Slettet)

Mange tak! Vil bar elige høre om hvorfor 

F(x) - G(x) bliver til -cos(x) + x - (cos(x) + x) , når G(x)=sin(x)+x ???


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2015 af Stats

Vi trækker arealet fra G fra F.

Derfor F - G

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. februar 2015 af Stats

Hov.. Ja.. Haha, der er sket en lille taste fejl...

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #7
22. februar 2015 af Nicy (Slettet)

men G = sin(x)+x, ikke cos(x)+x  ??


Svar #8
22. februar 2015 af Nicy (Slettet)

#3

i c skal du anvende:

V=\pi\int_{\frac{\pi}{4}}^{\frac{5\pi}{4}}(f(x))^2\ \textrm{d}x-\pi\int_{\frac{\pi}{4}}^{\frac{5\pi}{4}}(g(x))^2\ \textrm{d}x

det er lige hvad jeg har gjort, og så fik jeg stadig et forkert svar... det rigtige svar er 4π√2, mens jeg får -28,74


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hvorfor viser du ikke dine mellemregninger? Vi aner ikke, hvad du har tastet ind. En sådan simpel opgave regnes bedst i hånden.


Skriv et svar til: Arealet af området M mellem graferne i intervallet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.