Matematik

8 talssystem

16. august 2015 af RLonPoint (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Spørgsmålet lyder sådeles:
Hvilket tal i 8-talssystemet svarer til 31, 47, 64 og 71 i 10-talssystem?
I starten følte jeg, at det var nemt nok.
Men andre var uenige med mig, så jeg forstod ikke spørgsmålet helt.
Jeg fik bl.a. 31 til 25, 47 til 39, 64 til 52, og 71 til 57.
Siden jeg tog fejl, kunne jeg godt bruge lidt hjælp, til at forstå spørgsmålet, og at forstå hvordan jeg regner det ud! :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2015 af mathon

basis 8 versus basis 10

                   c_2\cdot 8^2+c_1\cdot 8+c_0=d_1\cdot 10+d_0                 

                   37_{8}=31_{10}

                   57_{8}=47_{10}

                   100_{8}=64_{10}

                   107_{8}=71_{10}


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. august 2015 af Soeffi

#0. Du foretager omskrivningen: "tal-i-10-talssystemet" = a·82 + b·81 + c·80a·82 + b·8 + c = abc8. (Dette gælder så længe tallet i 10-talssystemet er mindre end 83 = 512. Er det større skal der flere led foran a·82.)

3110 svarer til 378. Ved hjælp af 8-tabellen får du: 3110 = 0·82 + 3·8 + 7 = 378.

For 7110 får du ved hjælp af 8-tabellen, at 71 kan skrives som 1·82 + 0·8 + 7  og dermed er 7110 = 1078.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2015 af peter lind

Algoritme til at finde cifrene i et talsystem med grundtallet g

Foretag en heltalsdivision med g. Resten ved divisionen er det mindst betydende ciffer i talsystemet

divider resultatet med g. Resten ved divisionen er det næstmindste ciffer

Gentag indtil divisionen giver 0

eksempel med de 57

Divisionen med 8 giver 7 med  1 til rest  mindste betydende ciffer er 1

Division af 7 med 8 giver 0 med 7 til rest.  Da divisionen gav 0 er detdet færdig

tallet er altså  718


Skriv et svar til: 8 talssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.