Kemi

Hvor rumfang NaOH skal tilsættes?

06. september 2015 af Amandaolesen123 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej (-:

Jeg har en opgave som jeg ikke rigtig kan dreje, så jeg kunne godt tænke mig at få lidt hjælp til den:

Hydrogenflurid, HF, har syrestyrken, pKa=3,45. hvor stort rumfang 0,100M NaOH skal der tilsættes til 0,0800L 0,900M HF for at pH bliver 4,00.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2015 af Heptan

En god approksimation vil være at bruge pufferligningen.

Pufferligningen giver 56,2 mL og det rigtige svar er 56,1 mL.


Svar #2
08. september 2015 af Amandaolesen123 (Slettet)

At det denne ligning du har gjort brug af?:

pH=pKs+log([B]/[S])

Og hvordan har du indsæt tallene?


Svar #3
08. september 2015 af Amandaolesen123 (Slettet)

hvordan ved du at det skal give 56,1?

Jeg har sat tallene ind i pufferligningen og jeg får ikke det samme svar som dig:
pH=pKs+log(\frac{n(B))}{n(S))})

4=3,45+log(\frac{0,100M*V}{0,900M*0,0800L})

Jeg har brugt Nspire til at isolere V.

solve(4=3,45+log(\frac{0,100M*V}{0,900M*0,0800L})) \triangleright V=2,55466

Hvad er det jeg har gjort galt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2015 af Heptan

Stofmængden af syre er mindre, fordi den reagerer med al den stærke base.


Svar #5
08. september 2015 af Amandaolesen123 (Slettet)

.


Svar #6
08. september 2015 af Amandaolesen123 (Slettet)

hm..?

Hvad skal jeg så gøre for at få det samme resultat som dig?


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. september 2015 af Heptan

Træk stofmængden af stærk base fra.

Nævneren: 0,900 M · 0,0800 L - 0,100 M · V


Svar #8
08. september 2015 af Amandaolesen123 (Slettet)

Okay tak. 

Jeg har skrevet ligningen for pufferligningen op rigtig ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. september 2015 af Heptan

Jo


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. september 2015 af Heptan

#1

En god approksimation vil være at bruge pufferligningen.

Pufferligningen giver 56,2 mL og det rigtige svar er 56,1 mL.

Der skulle stå 562 mL og 561 mL


Skriv et svar til: Hvor rumfang NaOH skal tilsættes?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.