Kemi

Mængdeberegninger ved forbrænding

15. maj 2016 af Sarahjesse21 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvis vi antager, at benzin består af 100 % oktan (en rimelig antagelse) er formlen C8H18.

Ved en fuldstændig forbrænding med oxygen er reaktionen følgende:

2C8H18 + 25O2 -> 16CO2 + 18H20

Vil vi regne på mængderne af de forskellige stoffer, skal vi bruge nogle data:

Molmasser (M):

M(C8H18) = 114,23 g/mol
M(CO2) = 44,01 g/mol

Massefylde (rho):

rho(C8H18) =? hvordan finder jeg massefylden?

Vi antager, at vi har 1 liter oktan og vil beregne hvor mange mol det svarer til:

V(C8H18) = 1 l
m(C8H18) = rho(C8H18)*V(C8H18) = men hvordan finer jeg massefylden ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2016 af JulieW99

Rho er forholdet mellem massen og volumen. Så masse divideret med volumen. Massen kan du findes på en del måder.

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2016 af mathon

                                               \rho_{C_8H_{18}} =0{,}70\; \tfrac{g}{cm^3}              ( simpelt opslag )

antal mol octan
                              n=\frac{\left (1000\; cm^3 \right )\cdot \left ( 0{,}70\; \tfrac{g}{cm^3} \right )}{114{,}23\; \tfrac{g}{mol}}


Svar #3
16. maj 2016 af Sarahjesse21 (Slettet)

hvordan fandt du massefylden (rho) ? = 0,70 g/cm3 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2016 af mathon


Skriv et svar til: Mængdeberegninger ved forbrænding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.