Matematik

Bestem areal af område i cirkel med cirkel bue

09. november 2016 af frederik75 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået en cirkel oplyst der indeholder punkt ABC, hvor A og B koordinator er givet A(2,3) og B(8,14). Vinklen der er i A er givet ved 20º. Man skal finde arealet af området der afgrænses af linjestykkerne AB, AC og buestykke CB.

Ved ikke rigitg hvordan man skal kunne finde det areal, så ville gerne hører om der er nogle der kunne forkalere mig hvordan man finder arealet.

Mere info:

Cirklens ligning: (x-5)2(y-8,5)2 = 6,262

Tangent i punkt B = y=-0,578x+4,624     


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2016 af mathon

Er |AB| diameteren?


Svar #2
09. november 2016 af frederik75 (Slettet)

#1 ja, |AB| er diameteren i cirklen


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. november 2016 af mathon

Tegn linjestyket fra centrum O til C:

Beregn arealet af \Delta AOC.

Beregn arealet af cirkeludsnittet med \angleBOC som centervinkel.

Addér de to arealer.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2016 af AMelev

Jeg sætter lige billedet ind

#0 Cirklens ligning må være (x-5)2 + (y-8,5)2 = 6,262

.


Svar #5
09. november 2016 af frederik75 (Slettet)

Tak for svarende, kunne ved hjælp af #3 fremgangsmåde løse opgave


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. november 2016 af Soeffi


Brugbart svar (1)

Svar #7
09. november 2016 af mathon


Skriv et svar til: Bestem areal af område i cirkel med cirkel bue

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.