Kemi

Beregn temperatur for delta G_m - termodynamik

29. august 2017 af isabellahenriksen - Niveau: A-niveau

hej. jeg sidder og skal lave denne opgave, men jeg kan ikke lige finde ud af hvordan man finder temperaturen for ΔG_m. Opgaven lyder sådedes:

Beregn ved hvilken temperatur ΔG_m=0 kj/mol for sublimation af diiod, når diioddampene har et partialtryk på 1,0 mbar

Er der nogen der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2017 af JG0005 (Slettet)

Der er ikke opgivet nogen andre værdier i bilaget? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2017 af janhaa

delta G = 19300 + RTln(Q) = 0

so

-19300/(R*ln(Q)) = T

where ln(Q) = ln(1/1000)

thus

T = 336 K


Skriv et svar til: Beregn temperatur for delta G_m - termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.