Kemi

Afstemme reaktioner og beregne masse

20. september 2017 af tøsenkolding (Slettet) - Niveau: C-niveau

en der kan hjælpe min veninde med denne her. 

Begynd med at færdiggøre og afstemme reaktionen. Læg mærke til at det er en fældningsreaktion. Foretag en mængdeberegning af reaktanter og produkter. 

                                    AgNO3(     ) +      CaCl2S(s)      ---->  _________(s)    + _______(aq)
 
massen [g]                                                  8,10  
Molarmasssen [g/mol]
 
   
Stofmængde [mol]
 
   
Molforhold/ koefficienten
   
 
Hvad er massen af reaktanterne? ___________________g_
 
Hvad er massen af produkterne?____________________g__


Svar #1
20. september 2017 af tøsenkolding (Slettet)

.


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. september 2017 af Moderatoren

Giv dit indlæg en sigende titel. På den måde er der større sandsynlighed for, at lektiehjælperne kan finde dit spørgsmål.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2017 af mathon

                                                   \small 2\, AgNO_3\, _{\textit{(aq)}}\; +\; CaCl_2\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; 2\, AgCl\, _{\textit{(s)}}\; +\; Ca(NO_3)_2\, _{\textit{(aq)}}
ækvivalente stofmængder:           2 mol                    1 mol                 2 mol                 1 mol
ækvivalente masser:                  2·169,87 g             110,98 g           2·143,32          164,088 g


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2017 af mathon

                                                   \small 2\, AgNO_3\, _{\textit{(aq)}}\; +\; CaCl_2\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; 2\, AgCl\, _{\textit{(s)}}\; +\; Ca(NO_3)_2\, _{\textit{(aq)}}
ækvivalente masser:                  339,74 g               110,98 g            286,64 g         164,088 g

aktuelle mængder:


Svar #5
20. september 2017 af tøsenkolding (Slettet)

er det massen (g) ?? 

dette forstår vi ikke da der jo allerede står 8,10 ved CACI2(ag) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2017 af mathon

                                                   \small 2\, AgNO_3\, _{\textit{(aq)}}\; +\; CaCl_2\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; 2\, AgCl\, _{\textit{(s)}}\; +\; Ca(NO_3)_2\, _{\textit{(aq)}}
ækvivalente masser:                  339,74 g               110,98 g            286,64 g         164,088 g

aktuelle mængder:                        x                          8,10 g                   y                     z

                             reaktant:
                                                  \small m_{AgNO_3}=x=\tfrac{8{.}10}{110{.98}}\cdot \left (339{.}74\; g \right )

                             produkter:
                                                  \small m_{\! AgCl}=y=\tfrac{8{.}10}{110{.98}}\cdot \left (286{.}64\; g \right )

                                                  \small m_{ Ca(NO_3)_2}=z=\tfrac{8{.}10}{110{.98}}\cdot \left (164{.}88\; g \right )


Svar #7
20. september 2017 af tøsenkolding (Slettet)

Okay, nu tror jeg vi er ved at fange den :) 

Så det vil sige at vi skal bare skrive det i gram og slette de 8,10g??? eller er vi helt ved siden af ?? Undskyld vi spørg så meget :( 


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. september 2017 af mathon

Der slettes ikke noget.

Der udføres forholdsregning.

    eks.
                           \small \frac{x}{339,74\; g}=\frac{8{.}10\;g }{110{.}98\; g}

    hvoraf:
                            \small x=\frac{8{.}10 }{110{.}98}\cdot \left ( 339,74\; g \right ) 
                            


Svar #9
20. september 2017 af tøsenkolding (Slettet)

Okay er dette rigtig så ??? 

Se lige vedhæftet 

Vedhæftet fil:kemi 8.docx

Brugbart svar (0)

Svar #10
20. september 2017 af mathon

Bemærk:
                     \small I    betyder iod
                     \small Cl  betyder chlor

så \small CI er helt forkert.
         


Svar #11
20. september 2017 af tøsenkolding (Slettet)

aha okay..... nu tror vi den er der.. :) Så vi prøver lige igen :) :) Hvis det er helt forkert så sig det gerne også hvis molarmassen er ved siden af... 

vi sender sgu snart noget chokolade :) :) Fordi du gider bruge din tid 

Vedhæftet fil:kemi 9.docx

Brugbart svar (0)

Svar #12
20. september 2017 af mathon

I har ikke rettet \small CI til \small Cl nedenfor skemaet!

Calcium hedder  \small Ca med  \small lille \small a.


Svar #13
20. september 2017 af tøsenkolding (Slettet)

er gjort nu.. :) Er det ellers rigtig også med molarmassen g/mol??


Svar #14
20. september 2017 af tøsenkolding (Slettet)

hvis det er rigtig det vi har lagt ind????? er vi så enig om at massen af reaktanterne er 339,74 og massen af produkterne er 451,52 g???

og når vi skal finde stofmængeden er det massen i g der ganges med molarmassen ikk???


Brugbart svar (0)

Svar #15
20. september 2017 af mathon

Det er vi ikke enige om:

 …stofmængeden er i mol.

                             reaktant:
                                                  \small \small m_{AgNO_3}=x=\tfrac{8{.}10}{110{.98}}\cdot \left (339{.}74\; g \right )=24{.}80 g

                             produkter:
                                                  \small m_{\! AgCl}=y=\tfrac{8{.}10}{110{.98}}\cdot \left (286{.}64\; g \right )=20{.}92\;g

                                                  \small m_{ Ca(NO_3)_2}=z=\tfrac{8{.}10}{110{.98}}\cdot \left (164{.}88\; g \right )=12{.}03\; g

reaktantmassen:
                             \small m_{reaktanter}=\left (8{.}10+24{.}80 \right )\; g=32{.}9\;g

produktmassen:
                             \small \small m_{produkter}=\left (20{.}92+12{.}03 \right )\; g=32{.}9\;g


Svar #16
20. september 2017 af tøsenkolding (Slettet)

nej det var vi da overhovedet ikke :) Så er de ande opgaver vi har lavet sikkert også forkert.. :( 

hvad er molarmassen så der hvor der står 8,10 hvor jeg har skrevet 110,98....

ej nu tror jeg at jeg har lavet en bomberet... jeg har skrevet 24,80 osv ved molarmassen men det er sgu da i stof mængde???


Skriv et svar til: Afstemme reaktioner og beregne masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.