Kemi

syre-base puffer systemer

23. maj 2018 af IAMANIDIOT (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Nogen som kan hjælpe med at forstå?

50,00 mL vandig HCl-opløsning af ukendt koncentration bliver titreret med en vandig 0,1524 M opløsning af NaOH. Ved titreringsendepunkt er der brugt 33,32 mL af
NaOH-opløsningen. Bestem koncentrationen (M) af den oprindelige HCl-opløsning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2018 af mathon

 \small \textup{stofm\ae ngdeforhold:}
                                    \small HCl:NaOH=1:1

 \small \textup{titerligning:}
                                     \small n_s=n_b

                               \small V_s\cdot c_s=V_b\cdot c_b

                                      \small c_s=\frac{V_b}{V_s}\cdot c_b

                                      \small c_s=\frac{33.32}{50.00}\cdot (0.1524\; M)

   


Skriv et svar til: syre-base puffer systemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.