Matematik

Skal jeg tage eksamen om?

30. maj 2018 af mw1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! 
Jeg gik til eksamen i mat A i dag, og jeg har på fornemmelsen, at det ikke gik særlig godt. Skide ærgeligt! Mit spørgsmål er, at hvis jeg i årskarakter har karakterene 4 og 7, men dumper eksamen, skal jeg så stadig til en ny prøveeksamen, eller består jeg uden at skulle op igen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. maj 2018 af sjls

Uanset om du består eller ikke består, skal du ikke op til eksamen igen. For at bestå matematik A skal du dog blot have et samlet gennemsnit i matematik A på 2.0. Selv hvis du får -3 til eksamen har du over dette:

\frac{4+7-3}{3}=\frac{8}{3}>2.


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

Hvis du får 00 i både skriftlig og mundtlig eksamen er du stadig bestået (4+7+0+0)/4 = 2.75


Svar #3
30. maj 2018 af mw1 (Slettet)

Tak for svarende! :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2018 af Mikkeldkdk

Skal vi sammeligne vores svar mw1?

Svar #5
30. maj 2018 af mw1 (Slettet)

Det kan vi godt, #4 :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. maj 2018 af Mikkeldkdk

Opg 7

a) a = 1,05 og b = 120

b) Fordoblingstiden er 12,08 år

c) år 48,92 overstiger den.

Opg 8

a) Ligningen bliver der gør dette: (9-5)^(2)+(3-4)^(2)=r^(2)

b) Tangenten t til cirklen i punktet P er 4*x-y-39=0

Opg 9 

Ud fra det, fås døgnets størsteværdi er 23°C på døgn nr 187, og mindsteværdien er -7°C på døgn nr 4,12 afrundet til døgn nr 4, for middeltemperaturen. 


Svar #7
30. maj 2018 af mw1 (Slettet)

Opgave 7

a) a= 1,055 og b=127,54

b) Fordoblingstiden er 12,94 år

c) Har fået x til at være 51. I år 2020 (?) er BNP pr. indbygger over 2000 USD

Opgave 8

(9-5)^(2)+(3-4)^(2)=r^(2) Jeg har brugt solve til at regne mit r ud, som gav 4.12., Cirklens ligning blev (x-5)+(y-4)=17

Tangenten fandt jeg til at være 4x-y-33=0 

Opgave 9

Jeg havde problemer med denne opgave, og jeg fik nogle underlige x-værdier, men jeg skrev til sidst: Mindste temperatur er -6.96° C og højeste temperatur er 22.96° C

Opgave 10

H0: Læsehastigheden for eleverne er tilfældig, uafhængig af, om de har været til læseforløbet (var meget usikker)

Jeg lavede en goodnis of fit test. P-værdien liggede på 1.62%, dvs at jeg forkastede nulhypotesen på et 5% signifikantsniveau. 

Opgave 11

a) Det årlige antal fødsler i 2020 er 12336.5 'styk'

b) dn(4) fortæller noget om væksten af antal årlige fødsler i og efter år 2018. Dvs for hvert år efter 2018 er der 1876.77 fødsler.

Opgave 12

a) Arealet af M er lig med 10.67

b) solve(10.6667=∫(k*x,x,0,k),k) ? k=2.77345     k skal altså være lig med 2.77 for at arealet af M1 og M2 er lige store. Tror denne er forkert. 

Opgave 13

b) Afstanden fra a til punktet på kuglen k er 15.33 (?)

Opgave 14

Volumen af en kegle er givet ved *((π*h*r^(2))/(3))Funktionen må derfor lyde f(x)=((3.14*11*r^(2))/(3))  Dette var virkelig bare et gæt. v=((3.14*11*(2.83)^(2))/(3)) ? v=92.2091 Volumen i kaffebæret er 92.21 cm^2

Opgave 15

deSolve(c'=2*t*((30-c)/(30)) and t(0)=0,t,c)|≤t≤10   (Min gad ikke at bestemme en forskrift, desværre.) Jeg nøjedes med at skrive: Fik jeg forskriften, ville jeg differentiere c(t) og derefter sætte c'(t)=0. Så kunne jeg indsætte den værdi jeg fik, ind på t's plads, og bestemme hvornår koncentrationen af stoffet i beholderen vokser hurtigst. Man kunne eventuelt også bruge fmax-funktionen og solve t. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. maj 2018 af Mikkeldkdk

10

a) læsehastigheden forventes at være ændret efter i forhold til før

b) og ja

11 

a)66685 fødsler

12

a) M = 5,33

13 

b) fik 10,33

14 

a) f(h)=((1)/(3))*h*π*10^(2)

b) 837,75cm^(3)


Skriv et svar til: Skal jeg tage eksamen om?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.