Matematik

Bestemmelse af centrum og radius

02. september 2018 af jonni12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa - Er der måske en venlig sjæl, der vil hjælpe mig med disse to opgaver? Jeg har forsøgt, men det er helt forkert...

Angiv centrum C og radius r for hver af de cirkler, der fremstilles ved følgende ligninger:

1)    x^2 + y^2 - 4x - 6y - 3 = 0

2)    x^2 + 8x + y^2 - 12y + 3 = 0  

Knus ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2018 af peter lind

Brg kvadratkompletring f.eks x2--4x = x2-4x+22 - 22 = (x-2)2+4


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2018 af mathon


cirklen:
                 \small \small x^2+2\cdot ex+y^2+2\cdot fy+h=0

\small \textup{har centrum C}(-e,-f)\textup{ og radius r=}\sqrt{e^2+f^2-h} 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2018 af mathon

1)    

                 \small \small x^2+2\cdot (-2)x+y^2+2\cdot (-3)y+(-3)=0

\small \textup{har centrum C}(2,3)\textup{ og radius r=}\sqrt{(-2)^2+(-3)^2-(-3)} 


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2018 af mathon

2)    

                 \small \small x^2+2\cdot 4x+y^2+2\cdot (-6)y+3=0 ...


Skriv et svar til: Bestemmelse af centrum og radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.