Kemi

Beregn partialtrykkene af vanddamp og af dihydrogen ved ligevægt

10. oktober 2018 af Kemiopga (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg øver mig til min terminsprøve i morgen og kan ikke finde ud af følgende opgave. Så hvis nogen har et hurtigt svar ville det være perfekt!

Min opgave lyder på:

Fe2O3 (s) + 3H2 (g) --> 2Fe(s) + 3 H2O (g)     Reaktion I

I en lukket beholder forløber reaktion I ved 800K, og ved reaktionens start har man følgende partialtryk:

p(H2O)=0,5bar

p(H2)=0,45bar

Ligevægtskonstanten for reaktion I er 8,79 ved 800K

Jeg skal så løse:

a) Beregn partialtrykkene af vanddamp og af dihydrogen, når ligevægten har indstillet sig ved 800K.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2018 af mathon

                   \small \frac{\left ({p_{H_2O}+x} \right )^3}{\left ({p_{H_2}} -x \right )^3}=8.79

                   \small \left (\frac{{p_{H_2O}+x} }{{p_{H_2}} -x } \right )^3=8.79

                   \small \frac{{p_{H_2O}+x} }{{p_{H_2}} -x } =8.79^{\frac{1}{3}}

                   \small x=\frac{8.79^{\frac{1}{3}}\cdot p_{H_2}-p_{H_2O}}{1+8.79^{\frac{1}{3}}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Ved ligevægt gælder

(p(H20) + x)3 / (p(H2) - x)3 = 8,79

Find x.

Så gælder der ved ligevægt:

p(H2O) = 0,5 bar + x

p(H2) = 0,45 bar - x


Svar #3
10. oktober 2018 af Kemiopga (Slettet)

Tak!


Skriv et svar til: Beregn partialtrykkene af vanddamp og af dihydrogen ved ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.