Matematik

Største væksthastighed.

06. december 2018 af hejmedjer1239 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået det til 30.55, men det er åbenbart forkert. Min løsnings metode har været af differentiere funktionen 2 gange, og så sat ligningen=0, og det burde give det største væksthastighed muligt? 

Vedhæftet fil: sp12.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. december 2018 af SådanDa

Bemærk at v(t) allerede betegner væksthastigheden, så du skal bare maksimere denne funktion. Altså er der ingen grund til at differentiere to gange, men blot en.

Brugbart svar (1)

Svar #2
06. december 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. december 2018 af mathon

           \small \small v{\, }'(t)=6.12\cdot 10^{-5}\cdot 2\cdot \left ( t-0.88 \right )\cdot \left (0 -e^{0.545\cdot (t-39.95) \right )}\cdot 0.545=0


Svar #4
06. december 2018 af hejmedjer1239 (Slettet)

#1
Bemærk at v(t) allerede betegner væksthastigheden, så du skal bare maksimere denne funktion. Altså er der ingen grund til at differentiere to gange, men blot en.

Ahaa. Så er det med at læse det næste gang, tak.

Skriv et svar til: Største væksthastighed.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.