Kemi

Finde antal mol (stofmængden) af et stof, der skal bruges for at fremstille 3,5 L af en 5,00 % (w/v) opløsning

25. december 2018 af Egofaciens (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er ikke helt med på, hvordan jeg løser opgaven. Er det unødvendigt at beregne molarmassen fx? Fordi så kan man jo bruge formlen n =m/M, men så mangler man stadig at involvere de 3,5 L og de 5 %..


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. december 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. december 2018 af mathon

     \small \textbf{\textsl{molmasse:}}
                                   \small M=\textup{SUM}\left ( \{6,12,6\}*\{12.011,1.008,15.999\} \right )\; \tfrac{g}{mol}=180.156\; \tfrac{g}{mol}

                                    \small \frac{5\; g}{100\; ml}=\frac{50\; g}{1000\; mL}=\frac{50\; g}{1\; L}=\frac{175\; g}{3.5\; L}

     \small \textbf{\textsl{antal mol:}}
                                    \small n=\frac{175\; g}{180.156\; \tfrac{g}{mol}}=0.9714\; mol


Skriv et svar til: Finde antal mol (stofmængden) af et stof, der skal bruges for at fremstille 3,5 L af en 5,00 % (w/v) opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.