Matematik

Liter..

06. januar 2019 af safes (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej har brug for hjælp til denne opgave

En vandbeholder rummer 2000 L vand. De mennesker som anvender beholderen som nødlager bruger ca. 150L om dagen.

A) Hvor meget vand er der tilbage i beholderen efter 6 dage?

B) Indfør passende variable og opstil en model, som viser hvor meget vand der tilbage i beholderen afhængigt af hvor mange dage der gået.

Tusind tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2019 af OliverHviid

A) Der er 2000 L vand, og de bruger 150 L om dagen, så du har: 2000/150=...

B) tænk lineære funktioner y=ax+b hvor a=hældningstallet og b=startværdien.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2019 af mathon

B)

       kaldes antallet af brugsdage á 150 L for x (0 ≤ x ≤ 13.33)
       og nødlagerresten i L for f(x)
       er der på x dage brugt _{\left (x\cdot 150 \right )\; L}
       og dermed en nødlagerrest på:

                                                           \small f(x)=2000-x\cdot 150
sædvanligvis noteret:
                                                           \small \small \small f(x)=-150x+2000\qquad 0\leq x\leq 13.33


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2019 af AMelev

a) På 1 dag bruges 150 L
På 6 dage bruges ....
Efter 6 dage er der 2000 L - det forbrugte = --- tilbage


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2019 af OliverHviid

Se AMelevs svar til A'eren; jeg var vist lidt for træt, da jeg læste opgaveteksten og  skrev noget kludder.


Skriv et svar til: Liter..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.