Kemi

Hvad er molar fraktionen i fgl. spørgsmål?

05. marts 2019 af sansas - Niveau: A-niveau

1) Bestem molar fraktionen, x af eddikesyre i vand, når:

koncentrationen af eddikesyre ved vægt (w/w):10,0%

ρ=1,0125 g/mol, Meddikesyre=60,05 g/mol, Mvand=18,0152 g/mol

2) Molaliteten af en vandig opløsning af sukker (C12H22O11) er 1,62. Bestem molar fraktionen, x af sukker.

Mvand=18,0152 g/mol


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2019 af janhaa

finn n(HA) og n(H2O)

n(HA)/n(H2O)


Brugbart svar (2)

Svar #2
05. marts 2019 af Sveppalyf (Slettet)

1)

Lad os betragte 1 kg af blandingen. Så har vi

meddikesyre = 100 g

mvand = 900 g

og deraf finder vi

n = m/M

neddikesyre = 100 g / 60,05 g/mol = 1,665 mol

nvand = 900 g / 18,0152 g/mol = 49,9578 mol

Molbrøken af eddikesyre bliver så

xeddikesyre = neddikesyre / ( neddikesyre + nvand )

xeddikesyre = 1,665 mol / (1,665 mol + 49,9578 mol) = 0,03226

2)

Betragt en mængde af blandingen som indeholder 1 kg vand. Så har vi

bsukker = nsukker/mvand  <=>

nsukker = bsukker * mvand

nsukker = 1,62 mol/kg * 1kg = 1,62 mol

og vi har

nvand = 1000g / 18,0152 g/mol = 55,5087 mol

Så vi finder

xsukker = 1,62 mol / (1,62 mol + 55,5087 mol) = 0,0284


Svar #3
05. marts 2019 af sansas

Tusind tak! Brugbart svar som altid!!! 


Skriv et svar til: Hvad er molar fraktionen i fgl. spørgsmål?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.