Kemi

Formel koncentration

03. april 2019 af Torbenhummer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan ikke forstå den her opgave, en venlig sjæl der vil hjælpe?

NaCl-indholdet i en opløsning ønskes bestemt ved fældningstitrering.

25 mL af saltopløsningen overføres til en konisk kolbe og der tilsættes en indikator. En burette fyldes med 0,1 M AgNO3. Ved ækvivalenspunktet er der tilsat 12,4 mL AgNO3.

a) Beregn den formelle koncentration af NaCl i opløsningen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2019 af janhaa

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1889405

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1889405


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2019 af mathon

Reaktion:
                       \small Cl^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; Ag^+\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow \; AgCl\, _{\textit{(s)}}

i reaktionsforholdet 
  Cl^-:Ag^+=1:1

Titerligning:
                               \small V_{NaCl}\cdot c_{NaCl}=V_{AgNO_3}\cdot c_{AgNO_3}  

                               \small c_{NaCl}=\frac{V_{AgNO_3}}{V_{NaCl}\cdot}\cdot c_{AgNO_3}    

                               \small c_{NaCl}=\frac{12.4}{25}\cdot \left ( 0.1\; M \right )=0.05\; M


Skriv et svar til: Formel koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.