Kemi

Hjælp. Hvilket volumen har 3,5 mol CO₂ ved 30,0 °C og 0,900 atm. tryk?

02. juni 2019 af Lara45 - Niveau: C-niveau

Hej er der nogle der kan hjælpe med opgaven:

Hvilket volumen har 3,5 mol CO2 ved 30,0 °C og 0,900 atm. tryk?

Jeg ved at jeg skal bruge idealgasligningen, men jeg får et meget stort tal. 

Facit er 97,7 L


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2019 af oppenede

Det er vel fordi enhederne ikke passer sammen. Prøv evt. at indsætte 97.7 og se om du får det samme på begge sider i ligningen.


Svar #2
02. juni 2019 af Lara45

Jeg har fået et korrekt facit nu 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2019 af Skaljeglavedinelektier

Indsæt det i idealgasligningen: p\cdot V=n\cdot R\cdot T, hvor R er 0,0820574587 L · atm·K-1 · mol-1. Husk at T er i kelvin og ikke i celcius. 


Svar #4
03. juni 2019 af Lara45

#3 Tak, men er der en generel regel man kan bruge for at huske om i hvilken enhed man skal bruge gaskonstanten R

Altså: R = gaskonstanten = 8,314 kPa * L /(mol*K) = 0,08206 L * atm / (mol*K

Hvordan ved jeg hvilken af ovenstående (markeret med fed) som jeg skal bruge. Hvad skal jeg kigge på for hurtigt at kunne se, at det er den jeg skal bruge?

På forhåndt tak 


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. juni 2019 af Skaljeglavedinelektier

Kig på enhederne! Som du kan se har du dit tryk opgivet i atm, hvorved det er klogt at bruge den, hvor atm netop indgår. 

Vælg den variant der kræver mindst omregning af tal/enheder.   


Skriv et svar til: Hjælp. Hvilket volumen har 3,5 mol CO₂ ved 30,0 °C og 0,900 atm. tryk?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.