Kemi

Hjælp hvordan løser jeg 2 opgaver? haster

03. juni 2019 af Lara45 - Niveau: B-niveau

Hej er der nogle, der kan hjælpe med nedenstående opgaver? Jeg forstår ikke hvilken formel jeg kan bruge

1) Normaliteten af en opløsning fremstillet ved at opløse 150 g citronsyre (trivalent-syre - molvægt 192,14 g) i 500 ml vand er?

Svarmuligheder

A) 0,058 N
B) 0,170 N
C) 0,293 N
D) 1,560 N
E) 4,680 N
 

2) Hvad er normaliteten af en opløsning fremstillet ved at opløse 75,0 g citronsyre (trivalent-syre - molvægt: 192,14 g) i 250 mL vand?

Svarmuligheder: 

A) 4,68 N
B) 0,17 N
C) 1,56 N
D) 0,058 N
E) 0,293 N
 

Jeg spørger ikke om facit, men om fremgangsmåden til at løse de 2 opgaver

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2019 af mathon

\small \textup{Normalitet er antal mol opl\o st stof pr. kg opl\o sningsmiddel.}

         \begin{array}{llllllll} \mathbf{1)}&\left [\textup{citronsyre} \right ]=\frac{n}{m_{vand}}&=&\frac{\frac{150\; g}{192.14\; \frac{g}{mol}}}{0.5\; kg}&=&1.56\; N \\\\ \mathbf{2)}&\left [\textup{citronsyre} \right ]=\frac{n}{m_{vand}}&=&\frac{\frac{75\; g}{192.14\; \frac{g}{mol}}}{0.250\; kg}&=&1.56\; N &\textup{som er 1) forkortet med 2} \end{array}


Svar #2
03. juni 2019 af Lara45

#1 Mange tak. 

Jeg sidder med to andre opgaver og jeg ved ikke hvilken formel jeg kan bruge til at beregne dem. 

1) Hvis 27 ml af en salpetersyre-opløsningen neutraliserer 45 ml 0,135 M NaOH, er koncentrationen af salpetersyreopløsningen (HN03)

Svarmuligheder 

A) 0,075 M
B) 0,1125 M
C) 0,125 M
D) 0,162 M
E) 0,225 M
 

2) Hvis 27 ml af en svovlsyre-opløsning neutraliserer 45 ml 0,135 M NaOH, er koncentrationen af en vandig opløsning af svovlsyre (H2S04)

Svarmuligheder: 

A) 0,075 M
B) 0,1125 M
C) 0,125 M
D) 0,162 M
E) 0,225 M

Jeg har som sagt brug for hjælp til hvilken formel jeg kan bruge.
På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2019 af janhaa

1) C = n/V

n = CV

27C = 45*0.135

C = 0,225 (M)

E)

*****************************************************************

2)

H2SO4 + 2NaOH => Na2SO4 + 2H2O

C = 0,1125 (M)

B)


Svar #4
03. juni 2019 af Lara45

Hvordan kommer du frem til svar på opgave 2?


Svar #5
03. juni 2019 af Lara45

Hvorfor er resultatet på 2 ikke det samme som 1 altså 0,225 M?


Svar #6
03. juni 2019 af Lara45

#1 Se vedhæftede billede. Facit er ikke det samme som du har skrevet. 

Ved du hvordan jeg kan regne det rigtigt så jeg kan komme frem til facit?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. juni 2019 af janhaa

#6

#1 Se vedhæftede billede. Facit er ikke det samme som du har skrevet. 

Ved du hvordan jeg kan regne det rigtigt så jeg kan komme frem til facit?

1,56 M * 3 = 4,68 M 

pga tri-acid


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. juni 2019 af janhaa

#5

Hvorfor er resultatet på 2 ikke det samme som 1 altså 0,225 M?

di-acid


Brugbart svar (1)

Svar #9
04. juni 2019 af mathon

Hvis 27 ml af en salpetersyre-opløsningen neutraliserer 45 ml 0,135 M NaOH, er koncentrationen af salpetersyreopløsningen (HNO3)

        \small \begin{array}{lllllll} \textbf{1)}&\textup{molforhold:}&HNO_3:NaOH=1:1\\\\ && \left ( 0.027\; L \right )\cdot c(HNO_3)=\left ( 0.045\; L \right )\left (0.135\; M \right )\\\\ && c(HNO_3)=\frac{0.045}{0.027}\cdot\left (0.135\; M \right ) =0.225\; M \\\\ \textbf{2)}&\textup{molforhold:}&H_2SO_4:NaOH=1:2=\frac{1}{2}:1\\\\ &&\left ( 0.027\; L \right )\cdot c(H_2SO_4)=\frac{1}{2}\cdot \left ( 0.045\; L \right )\left (0.135\; M \right )\\\\ &&c(H_2SO_4)=\frac{1}{2}\cdot \frac{0.045}{0.027}\cdot \left ( 0.135\; M \right )=0.1125\; M \end{array}


Svar #10
18. januar 2020 af Lara45

#9 Hvordan bestemmer man molforhold?

Hvad er det du kigger op for at bestemme molforhold?


Skriv et svar til: Hjælp hvordan løser jeg 2 opgaver? haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.