Kemi

Redoxreaktion af primær alkohol + sekundær alkohol

16. juni 2019 af 122347392 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogen, som vil hjælpe med at afstemme de her to redoxreaktioner. Det må meget gerne være en idoitsikker udgave, når man skriver hvad man gør. På forhånd tak. ;)


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. juni 2019 af mathon

             \small R \overset{\textbf{{\color{Red} -1}}}{C}H_2OH\, _{\textit{(aq)}}\; +\; \overset{\textbf{{\color{Blue} +7}}}{Mn}{O_4}^-\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow\;R \overset{\textbf{{\color{Red} +3}}}{C}OO^-\, _{\textit{(aq)}} \; +\; \overset{\textbf{{\color{Blue} +4}}}{Mn}O_2\, _{\textit{(s)}}

\small \begin{array}{lccc} &\textup{op}&\textup{ned}&\textup{antal}\\ C&4&&3\\ Mn&&3&4 \end{array}

\textup{afstemning af op- og nedgange:}

             \small 3\, R CH_2OH\, _{\textit{(aq)}}\; +\;4\, Mn{O_4}^-\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow\;3\, RCOO^-\, _{\textit{(aq)}} \; +\; 4\, MnO_2\, _{\textit{(s)}}

\textup{afstemning af ladning:}

             \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! 3\, R CH_2OH\, _{\textit{(aq)}}\; +\;4\, Mn{O_4}^-\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow\;3\, RCOO^-\, _{\textit{(aq)}} \; +\; 4\, MnO_2\, _{\textit{(s)}}\; +\; OH^-\, _{\textit{(aq)}}

\textup{afstemning af hydrogen:}

             \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 3\, R CH_2OH\, _{\textit{(aq)}}\; +\;4\, Mn{O_4}^-\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow\;3\, RCOO^-\, _{\textit{(aq)}} \; +\; 4\, MnO_2\, _{\textit{(s)}}\; +\; OH^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 4\, H_2O\, _{\textit{(l)}}

\textup{oxygen stemmer}


Svar #2
16. juni 2019 af 122347392 (Slettet)

Hvordan får du R-COO^- til at have oxidationstal +3?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. juni 2019 af mathon

             \small R \overset{\textbf{{\color{Red} -1}}}{C}H_2OH\, _{\textit{(aq)}}\; +\; \overset{\textbf{{\color{Blue} +7}}}{Mn}{O_4}^-\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow\;R \overset{\textbf{{\color{Red} +3}}}{C}OO^-\, _{\textit{(aq)}} \; +\; \overset{\textbf{{\color{Blue} +4}}}{Mn}O_2\, _{\textit{(s)}}

\small \begin{array}{lccc} &\textup{op}&\textup{ned}&\textup{antal}\\ C&4&&3\\ Mn&&3&4 \end{array}

\textup{afstemning af op- og nedgange:}

             \small \small 3\, R^1 CHOHR^2\, _{\textit{(aq)}}\; +\;2\, Mn{O_4}^-\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow\;3\, R^1 COR^2\, _{\textit{(aq)}} \; +\; 2\, MnO_2\, _{\textit{(s)}}

\small \begin{array}{lccc} &\textup{op}&\textup{ned}&\textup{antal}\\ C&4&&3\\ Mn&&3&4 \end{array}

\textup{afstemning af op- og nedgange:}

      \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 3\, R^1 CHOHR^2\, _{\textit{(aq)}}\; +\;2\, Mn{O_4}^-\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow\;3\, R^1 COR^2\, _{\textit{(aq)}} \; +\; 2\, MnO_2\, _{\textit{(s)}}

\textup{afstemning af ladning:}
                          \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 3\, R^1 CHOHR^2\, _{\textit{(aq)}}\; +\;2\, Mn{O_4}^-\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow\;3\, R^1 COR^2\, _{\textit{(aq)}} \; +\; 2\, MnO_2\, _{\textit{(s)}}\; +\; 2\, OH^-\, _{\textit{(aq)}}

\textup{afstemning af hydrogen:}
             \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 3\, R^1 CHOHR^2\, _{\textit{(aq)}}\; +\;2\, Mn{O_4}^-\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow\;3\, R^1 COR^2\, _{\textit{(aq)}} \; +\; 2\, MnO_2\, _{\textit{(s)}}\; +\; 2\, OH^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, H_2O\, _{\textit{(l)}}

\textup{oxygen stemmer}


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. juni 2019 af mathon

#2
             \small -\overset{x}{C}\overset{-2}{O}\overset{-2}{O}{^-}

                \small \begin{array}{llll} x+(-2)+(-2)=(-1)\\\\ x+(-4)=(-1)\\\\ x=(-1)-(-4)\\\\ x=+3 \end{array}


Svar #5
16. juni 2019 af 122347392 (Slettet)

Mange tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. juni 2019 af stanbts (Slettet)

I redoxreaktionen for den sekundære alkohol, hvorfor går C 4 oxidationstrin op?


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. juni 2019 af mathon

korrektion:

             \small \small R^1 \overset{\textbf{{\color{Red} 0}}}{C}HOHR^2\, _{\textit{(aq)}}\; +\; \overset{\textbf{{\color{Blue} +7}}}{Mn}{O_4}^-\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow\; R^1 \overset{\textbf{{\color{Red} +2}}}{C}OR^2\, _{\textit{(aq)}} \; +\; \overset{\textbf{{\color{Blue} +4}}}{Mn}O_2\, _{\textit{(s)}}

\small \begin{array}{lccc} &\textup{op}&\textup{ned}&\textup{antal}\\ C&2&&3\\ Mn&&3&2 \end{array}

\textup{afstemning af op- og nedgange:}

      \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 3\, R^1 CHOHR^2\, _{\textit{(aq)}}\; +\;2\, Mn{O_4}^-\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow\;3\, R^1 COR^2\, _{\textit{(aq)}} \; +\; 2\, MnO_2\, _{\textit{(s)}}

\textup{afstemning af ladning:}
                          \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 3\, R^1 CHOHR^2\, _{\textit{(aq)}}\; +\;2\, Mn{O_4}^-\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow\;3\, R^1 COR^2\, _{\textit{(aq)}} \; +\; 2\, MnO_2\, _{\textit{(s)}}\; +\; 2\, OH^-\, _{\textit{(aq)}}

\textup{afstemning af hydrogen:}
             \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 3\, R^1 CHOHR^2\, _{\textit{(aq)}}\; +\;2\, Mn{O_4}^-\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow\;3\, R^1 COR^2\, _{\textit{(aq)}} \; +\; 2\, MnO_2\, _{\textit{(s)}}\; +\; 2\, OH^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, H_2O\, _{\textit{(l)}}

\textup{oxygen stemmer}


Skriv et svar til: Redoxreaktion af primær alkohol + sekundær alkohol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.