Matematik

hvordan passer det?

15. oktober 2019 af bokaj123 - Niveau: Universitet/Videregående

hvordan giver det:

1 / q + 2'

kan ikke helt forstå 2' er det noget regne teknisk???


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2019 af SuneChr

Jeg ved ikke rigtig, hvad vi skal, men hvis vi, for ligningen med de to brøker, ganger over kors,
får vi udtrykket for q ved isolation.
(Det der lille vedhæng til 2-tallet må være et komma i en sætning.)


Svar #2
15. oktober 2019 af bokaj123

jeg vil bare gerne vide hvordan p1 = 1/q+2 hvor q er givet som varians af n over varians e


Svar #3
15. oktober 2019 af bokaj123

det der står er:

\rho =\ a / (b+2a) = 1 / (q+2)

hvor  q = a/b


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. oktober 2019 af swpply (Slettet)

#0
kan ikke helt forstå 2' er det noget regne teknisk???

Nej, det er ikke noget regne teknisk. Det er et komma der forekommer pga. grammatik.

Dette er præcist hvad SuneChr også sagde i hans svar #1.

_______________________________________________________________________________________

Du har at

                                                             q = \frac{\sigma_\eta^2}{\sigma_\epsilon^2} \quad\Leftrightarrow\quad \sigma_\eta^2 = q\sigma_\epsilon^2

Hvorfor at

                                                                  \begin{align*} \rho_1 &= -\frac{\sigma_\epsilon^2}{\sigma_\eta^2 + 2\sigma_\epsilon^2} \\ &= -\frac{\cancel{\sigma_\epsilon^2}}{q\cancel{\sigma_\epsilon^2} + 2\cancel{\sigma_\epsilon^2}} \\ &= -\frac{1}{q + 2} \end{align*}


Skriv et svar til: hvordan passer det?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.