Kemi

Propan aktuelle koncentration hjælp hurtigst muligt

12. november 2019 af Loua - Niveau: B-niveau

Jeg har siddet her og kæmpet med at finde en formel, så jeg kan regne propans aktuelle koncentration ud.
Jeg har målt en pH-værdi i forsøget, til at være 2,9 for propansyre der reagere med vand.
Derudover kender jeg Cs som er 0,100M. Jeg har virkelig brug for hjælp. Jeg kender [H3O] og den korresponderende bases aktuelle koncentration. Andet er ukendt....

[CH3CH2COOH] - propansyres aktuelle koncentration

Please hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2019 af janhaa

pH = 0,5(pKa - log([CH3CH2COOH]))

2,9 = 0,5(pKa - log(0,1))

Ka = 1,58*10-5 M


Skriv et svar til: Propan aktuelle koncentration hjælp hurtigst muligt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.