Kemi

Hvilken stofmængdekoncentration skal hcl have?

12. december 2019 af me002 - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har lidt svært med denn opgave

Hvilken formel stofmængdekoncentration skal en HCl opløsning have, for at den får den samme pH-værdi som 0,01 mol/L CH3OOH?

tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. december 2019 af mathon

                    \small \begin{array}{llll}CH_3COOH&\textup{ er en svag syre}\\\textup{hvoraf}\\&pH=\frac{1}{2}\cdot \left ( 4.76-\log(0.01) \right ) =3.38\\\\HCl\, _{\textit{(aq)}}&\textup{er en st\ae rk syre}\\\textup{dvs}\\&c(HCl)=\left [H_3O^+ \right ]=10^{-pH}\; M\\\\&c(HCl)=10^{-3.38}\; M=4.17\cdot 10^{-4}\; M \end{array}


Skriv et svar til: Hvilken stofmængdekoncentration skal hcl have?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.