Kemi

Hvilken bindingsenergi er mest stabil?

06. januar 2020 af Lara45 - Niveau: A-niveau

Hvilken af nedenstående bindingsenergier er mest stabil og hvorfor?

A) O=O 498 kJ/mol
B) C=C 614 kJ/mol
C) C=C 839 kJ/mol
D) C=O 745 kJ/mol
E) N=N 946 kJ/mol

Hvad skal jeg huske når jeg løser denne type opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2020 af Lavoisier (Slettet)

O=O da den har laveste bindingsenergi - laveste energi = mest stabil


Svar #2
17. januar 2020 af Lara45

#1 Det forstår jeg ikke 

Facit er 946 kJ/mol


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2020 af Lavoisier (Slettet)

Nåh, jeg tror det skal forstås på den måde, at dem angivne værdi er energien der frigives ved bindingsformationen - altså vil den binding som afgiver mest energi være af lavest energisk tilstand og dermed vil bindingen være mest stabil - 

undskylder for forvirringen :)


Skriv et svar til: Hvilken bindingsenergi er mest stabil?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.