Kemi

CuSO_4 og SO_4^2- - hvordan er bindingerne lavet?

16. marts 2020 af Alrighty - Niveau: C-niveau

Jeg forstår ikke, hvordan SO42- kan opstå. S og O har hver især 6 valenselektroner. Hvordan kan de binde til hinanden så de hver især får 8 elektroner i yderste skal?

Og hvordan kan Cu gøre, at SO42- mister sin ladning, når den ikke selv har en plus ladning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2020 af mathon

                \small ^-O-\overset{\overset{O}{||}}{\underset{\underset{O}{||}}{S}}-O^-


Svar #2
16. marts 2020 af Alrighty

Én steg svarer til en kovalent binding (= 2 elektroner)? Det vil sige at 6 streger omkring S = 12 elektroner, altså ikke de otte som der skal være ifølge oktetreglen? Og de fire O'er har mellem én og to streger bundet til sig (=2-4 elektroner) og dermed opfylder det heller ikke oktetreglen?


Skriv et svar til: CuSO_4 og SO_4^2- - hvordan er bindingerne lavet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.