Matematik

Omsætning/omkostninger/overskud En virksomhed sælger et produkt og har fundet frem til C(x)=4x+2000, 0≤x≤1400 omkostningerne C er givet ved funktionen med forskriften

12. maj 2020 af MUHAMMMAD (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvor C(x) er omkostningerne i kr. ved en daglig produktion på x stk. 

Redegør for betydningen af tallene 4 og 2000 i forskriften for c. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2020 af jamenhalløjsa

Helt generelt er det en lineær funktion på formen: f(x) = a*x + b. 

Prøv at overvej hvad a og b angiver i den lineære funktion, da du så kan bruge den viden og fortolke på tallene


Svar #2
12. maj 2020 af MUHAMMMAD (Slettet)

Hej igen, 

jeg forstår den ikke helt 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2020 af Jones2929

#2

Du har en lineær funktion på formen f(x)/y = a*x + b. 

Tallet 2000 er b. Det siger, at virksomheden har en omkostningspris på 2000 om dagen for at holde maskineriet i gang. Tallet 4 er a. Det siger, at de tjener 4 kr pr. producerede produkt. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2020 af ringstedLC

#3

Det siger, at de tjener 4 kr pr. producerede produkt. 

er ikke rigtigt. C(x) er kun omkostninger.


Svar #5
12. maj 2020 af MUHAMMMAD (Slettet)

Tusind tak 


Skriv et svar til: Omsætning/omkostninger/overskud En virksomhed sælger et produkt og har fundet frem til C(x)=4x+2000, 0≤x≤1400 omkostningerne C er givet ved funktionen med forskriften

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.