Kemi

pH - Er det rigtigt?

22. juli 2020 af wohoo1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Så jeg har fået 2 spørgsmål, som ligner meget hinanden:

1. Spørgsmål:

23 mL 0,12 M eddikesyre blandes med 26 mL 0,15 M natriumacetat. Hvad er pH?

pKa(eddikesyre) = 4,76

Min løsning:

pH = pka +log10(26·0,15/23·0,12) = 4,91

2. Spørgsmål:

23 mL 0,12 M eddikesyre blandes med 26 mL 0,15 M NaOH. Hvad er pH?

pKa(eddikesyre) = 4,76

Min løsning:

Jeg tænkte på, at gøre det samme som spørgsmål 1. Men jeg vil få pH til at være det samme. 

Derfor er jeg meget usikker, om det jeg har lavet er rigtigt? 

Jeg tænker spørgsmål 1 er rigtig, men spørgsmål 2 kan måske løses på en anden måde?

Håber i kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juli 2020 af mathon

2. Spørgsmål
                          Der bliver overskud af OH-.
                          Beregn dette og \left [ OH^- \right ]
                          og derefter:
                                                   \small pH=14+\log_{10}\left ( \left [ OH^- \right ] /M\right )


Skriv et svar til: pH - Er det rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.