Kemi

Reaktionsskema. Bestemme m, M og n.

05. oktober 2020 af marielinge - Niveau: C-niveau

Er lidt forvirret. Kan godt finde ud af at bestemme molarmassen, massen og stofmængden.

Stofmængden for hexan har jeg bestemt til at være afrundet n = m/M = 250 g/ 86.18 mol/g = 2.60 mol

Dog er ækvivalensforholdet mellem hexan og dioxygen 2:19. Og mellem hexan og carbondioxid 2:12.

Så hvordan skal jeg bestemme stofmængden for dioxygen og carbondioxid. Ækvivalensforholdet driller mig lidt. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2020 af janhaa

n(hexan) = 2,6 mol => 9,5*2,6 mol  O2 = 24,7 mol O2

2,6 mol hexan <=> 2,6*6 mol CO2 = 15,6 mol CO2

og

2,6 mol hexan <=> 18,2 mol water


Skriv et svar til: Reaktionsskema. Bestemme m, M og n.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.