Kemi

pH-værdi af 0,100 M AlCl3

01. november 2020 af ThomasGU - Niveau: A-niveau

Jeg skal beregne pH af 0,100 M AlCl3, hvordan gør jeg det? Jeg kan ikke finde ud af hvad dens pKa er


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2020 af janhaa

K_a =1,4*10^{-5}\\ pH = 0,5(pKa-\log(0,1))\\ pH = 2,93


Svar #2
01. november 2020 af ThomasGU

#1

Hey tak for svar. Hvor henne har du fundet Ka henne? Er bare nysgerrig fordi det står ikke i min bog:)

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2020 af janhaa

#2 #1

Hey tak for svar. Hvor henne har du fundet Ka henne? Er bare nysgerrig fordi det står ikke i min bog:)

fant på nettet (www).


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2020 af janhaa

Al(H_2O)_6^{3+}


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2020 af Molarmasse (Slettet)

Forhåbentligt kan du finde syrestyrkekonstanter bagest i din kemibog?


Svar #6
02. november 2020 af ThomasGU

Jo, men det er et andet tal end der bliver regnet med i svar #1

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. november 2020 af Molarmasse (Slettet)

Så skift tallet ud med det, som du har i bogen. Du kommer selvfølgelig til at få et andet resultat, men lærerne vil helst have det. 


Skriv et svar til: pH-værdi af 0,100 M AlCl3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.