Kemi

hjælp til kemiopgave søges

27. december 2020 af frederasmussen - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan griber jeg følgende opgave an?

128 mL gas afmåles ved 20°C og opvarmes efterfølgende til 40°C under uændrede trykforhold. Hvad bliver gassens volumen efter opvarmningen?

det korrekte svar er: 137 mL


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. december 2020 af OliverHviid

Anvend Charles lov.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. december 2020 af mathon

                        \begin{array}{lllll} V^{40\degree}=\frac{273+40}{273+20}\cdot V^{20\degree}=1.068\cdot \left ( 128\;mL \right )=137\;mL \end{array}


Skriv et svar til: hjælp til kemiopgave søges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.