Kemi

Hjælp til Kemi spørgsmål

25. august 2021 af Alex619 - Niveau: B-niveau

Hejsa. Jeg har et problem med et Kemi soørgsmål og ville høre om i kunne hjælpe mig lidt.

Spørgsmålet går som følgende:

Din eddikesyre på 15 % har stået uden prop og er sikkert fordampet!!!  Ved en efterfølgende titrering af 20.0 mL eddikesyre bruger du brugt 18.5 mL 3.0 M NaOH. Kan du ud fra disse oplysninger afgøre om din eddikesyreopløsning er fordampet ? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. august 2021 af mathon

15 % eddikesyre har densiteten 1.019 g/mL.

                                                \small \small \begin{array}{lllll} 100\;g \textup{ oprindelig opl\o sning}\\ \textup{har voluminet:}\\& V=\frac{100\;g}{\varrho}\\ \textup{Antal opl\o ste mol }CH_3COOH\textup{:}\\& n=\frac{\left ( 100\;g \right )\cdot 0.15}{M}\\\\ \textup{Oprindelig koncentration:}\\& c_{op}=\frac{n}{V}=\frac{\frac{\left ( 100\;g \right )\cdot 0.15}{M}}{\frac{100\;g}{\varrho}}=0.15\cdot \frac{\varrho}{M}\\\\& c_{op}=0.15\cdot \frac{1019\;\frac{g}{L}}{60.05\;\frac{g}{mol}}=2.6\;M \\\\\\ \textup{Beregning af aktuelle}\\ \textup{koncentration:}\\& \left (0.020\;L \right )\cdot {c_{nu}}^{CH_3COOH}= \left ( 0.0185\;L \right )\cdot \left ( 3.0\;M \right )\\\\& {c_{nu}}^{CH_3COOH}= \frac{0.0185\;L }{0.020\;L}\cdot \left ( 3.0\;M \right )=2.8\;M\\\\\\ \textup{s\aa \ svaret er NEJ} \end{array}
                


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2021 af MountAthos

#1

15 % eddikesyre har densiteten 1.019 g/mL.

                                                \small \small \begin{array}{lllll} 100\;g \textup{ oprindelig opl\o sning}\\ \textup{har voluminet:}\\& V=\frac{100\;g}{\varrho}\\ \textup{Antal opl\o ste mol }CH_3COOH\textup{:}\\& n=\frac{\left ( 100\;g \right )\cdot 0.15}{M}\\\\ \textup{Oprindelig koncentration:}\\& c_{op}=\frac{n}{V}=\frac{\frac{\left ( 100\;g \right )\cdot 0.15}{M}}{\frac{100\;g}{\varrho}}=0.15\cdot \frac{\varrho}{M}\\\\& c_{op}=0.15\cdot \frac{1019\;\frac{g}{L}}{60.05\;\frac{g}{mol}}=2.6\;M \\\\\\ \textup{Beregning af aktuelle}\\ \textup{koncentration:}\\& \left (0.020\;L \right )\cdot {c_{nu}}^{CH_3COOH}= \left ( 0.0185\;L \right )\cdot \left ( 3.0\;M \right )\\\\& {c_{nu}}^{CH_3COOH}= \frac{0.0185\;L }{0.020\;L}\cdot \left ( 3.0\;M \right )=2.8\;M\\\\\\ \textup{s\aa \ svaret er NEJ} \end{array}
                

                Svaret er da Ja . 2.8 mol > 2,6 mol  Og med dine tal er der fordampet 7.7 % H2O


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2021 af mathon

Sorry for tankefejlen!
            


Skriv et svar til: Hjælp til Kemi spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.