Fysik

Tryk

18. oktober 2021 af MCS1 - Niveau: B-niveau

spørgsmål b

Jeg ved at jeg skal bruge formlen

V=(n*R*T)/p men får et mærkeligt resultat

V=(29*8,31*24)/945=5.93


Svar #1
18. oktober 2021 af MCS1


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2021 af jantand

p*V=n*R*T  Det er formlen

n skal findes: n=( p*V)/(R*T)  Så kan du finde vægten

Nåår du skal finde det nye rumfang er det V= (n*R*T)/p  Du kender alle tallene , så du kan bare sætte dem ind


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. oktober 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{a.}\\&\textup{masse}&m=\left ( 29\;\frac{g}{mol} \right )\cdot \frac{p\cdot V}{R\cdot T}=\left ( 29\;\frac{g}{mol} \right )\cdot\frac{\left ( 945\cdot 10^2\;Pa \right )\cdot \left ( 13.7\;L \right )}{\left ( 8.31446\;\frac{J}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( (273.15+17) \;K\right )}=15.563\;g\\\\& \textup{Bem\ae rk}&Pa=\frac{N}{m^2}=\frac{N\cdot m}{m^3}=\frac{J}{10^3\;L}=10^{-3}\;\frac{J}{L}\\\\ \textbf{b.}\\&& V_2=\frac{T_2}{T_1}\cdot V_1=\frac{273.15+24}{273.15+17}\cdot \left ( 13.7\;L \right )=14.0\;L \end{array}


Skriv et svar til: Tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.