Kemi

beregn koncentrationerne af Fe2+, Fe3+ og Ag+ ved ligevægt

20. oktober 2022 af sarabatta778 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej er der nogle som måske kan hjælpe med denne opgave. Opgaven lyder:

Betragt en elektrokemisk celle, der i linje-notation kan skrives som:

Pt I Fe2+,Fe3+ I Ag+ I Ag

Dette svarer til følgende elektrokemiske reaktion:

Fe2+ + Ag+- --> Fe3+ + Ag

Volumen af hver af de to celler er 0.100 L og start koncentrationerne er (Fe2+)=0.100 M, (Fe3+)=0.001 M, (Ag+)=0.100 M. Standard reduktionspotentialer kan findes i tabel 4.8 i bogen og R=8.3145 J/mol*K, F=96485 C/mol, T=298 K.

* Beregn koncentrationerne af Fe2+, Fe3+ og Ag+ ved ligevægt.

*Hvor mange sekunder tager det at opnå ligevægt ved en strøm på 0.1 Ampere?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2022 af Heptan

Beregn

Eo = Eohøjre - Eovenstre

og indsæt i Nernst ligningen.


Skriv et svar til: beregn koncentrationerne af Fe2+, Fe3+ og Ag+ ved ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.