Matematik

nogle der kan hjælpe med denne lille opgave

27. juni kl. 13:06 af ssp8 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Et tromlefilter med en effektiv længde på 3,5 meter og en radius på 1,2 meter bliver påført 7 cm filterhjælp i form af kieselgur. Kieselgur har massefylden 2,1 g/ml og en pulvervægt på 1250 kg/m3.

Hvor mange kg. kiesselgur skal der anvendes som filterhjælp?
Hvor mange sække kieselgur udgør dette, når hver sæk vejer 30 kg?
Hvor meget vand skal tilsættes når vi ønsker en opslemning på 45%?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. juni kl. 12:27 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{masse af kiselgur:}\\&& m=\varrho\cdot V=\left ( 2100\;\mathrm{\frac{kg}{m^3}} \right )\cdot \left ( 3.5\;\mathrm{m} \right )\cdot \pi\cdot \left( \left ( \left ( 1.2+0.07 \right )\;\mathrm{m} \right )^2-\left ( 1.2 \;\mathrm{m}\right )^2\right)=\\\\&&3992.38\;\mathrm{kg}\\\\\\ \textup{antal s\ae kke:}\\&& \frac{\left ( 1250\;\mathrm{\frac{kg}{m^3}} \right )\cdot \left ( 3.5\;\mathrm{m} \right )\cdot \pi\cdot \left( \left ( \left ( 1.2+0.07 \right )\;\mathrm{m} \right )^2-\left ( 1.2 \;\mathrm{m}\right )^2\right)}{30\;\mathrm{\frac{kg}{s\ae k}}}\approx\\\\&& 80\;\mathrm{s\ae kke}\\\\\\ \textup{vandtils\ae tning:} \\&&\left ( 1250\;\mathrm{\frac{kg}{m^3}} \right )\cdot \left ( 3.5\;\mathrm{m} \right )\cdot \pi\cdot \left( \left ( \left ( 1.2+0.07 \right )\;\mathrm{m} \right )^2-\left ( 1.2 \;\mathrm{m}\right )^2\right)\cdot \frac{55}{45}=\\\\&& 2904.51\;\mathrm{kg} \end{array}


Skriv et svar til: nogle der kan hjælpe med denne lille opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.