Matematik

Bestem den pris, der giver det største dækningsbidrag.

01. august 2023 af MacbookM - Niveau: B-niveau

Jeg er i gang med en opgave som hedder følgende: Bestem den pris, der giver det største dækningsbidrag

Ud fra følgende oplysninger:

P(x) = -10x + 2000, 0 < 200<
R(x) = -10x2+2000x
C(x) = 13/72x3-25x2+1850x

Hvordan udregner jeg denne? Skal jeg finde toppunktet, eller hvilken formel skal jeg følge?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. august 2023 af SuneChr

Det er ikke givet, at alle hjælperne, jeg selv inklusiv, er fortrolig med de angivne funktioner.
Beskriv derfor, hvad P(x) , R(x) og C(x) er.
Der skal opstilles en funktion, der beskriver dækningsbidraget som funktion af x.
Dernæst skal denne funktion differentieres for at bestemme ekstremum/ekstrema for dækningsbidraget.  


Svar #2
02. august 2023 af MacbookM

#1

Det er ikke givet, at alle hjælperne, jeg selv inklusiv, er fortrolig med de angivne funktioner.
Beskriv derfor, hvad P(x) , R(x) og C(x) er.
Der skal opstilles en funktion, der beskriver dækningsbidraget som funktion af x.
Dernæst skal denne funktion differentieres for at bestemme ekstremum/ekstrema for dækningsbidraget.  

Hej Sune,

Jeg forstår ikke helt hvad du mener.

Tidligere i opgaven kom jeg frem til at x = 60, i opgaven "Vis, at det største mulige dælningsbidrag er 240000,- kroner pr uge." Jeg vedhæfter screenshot

Dermed må svaret vel være P(60)=-10*60+2000=1400.


Skriv et svar til: Bestem den pris, der giver det største dækningsbidrag.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.