Fysik

Energi opg. HJÆLP!

28. august 2011 af Falaffel (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej 

Sidder og er igang med en fysik opg. men kan ikke finde ud af den, håber der sidder nogle der har lyst til at hjælpe! :) 

OPG: En 500W kaffemaskine brygger kaffe i 5 minutter, og 3 stk. 60W pærer og en 100W pærer er tændt i 3 timer. Prisen for 1 kWh er 1 kr. Hvor meget energi er der brugt, og hvor meget koster det?

Håber på hurtigst mulig svar! :) 

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2011 af peter lind

Energi = effekt*tid


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2011 af ramme2 (Slettet)

Kaffemaskinen forbruger 500W =0,5 kW i 5 min = 1/12 time   

Kaffemaskinen har brugt    Energi = P*t        P=0,5kw       t = 1/12 time

Energien fra pærerne beregnes på lignende måde, og tallene lægges sammen. Bemærk små decimaltal. 


Skriv et svar til: Energi opg. HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.