Fysik

problemer med rapport - energier

25. november 2012 af Nightwalkers (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er simpelthen ved at være løbet tør for venner at spørge efterhånden, så nu prøver jeg her.

min rapport skal afleveres inden 23.30 i aften, så det haster lidt;

vi har om energiomdannelser, og vores forsøg var skyde en træklods hen over et bord ved hjælp af en gummislange. derefter skulle vi måle hvor meget vi kunne spænde gummislangen inden klodsen røg udover bordkanten.

problemet ligger i at jeg nu skal beregne det der kaldes a. a angives i m/s2 .

Jeg har s, som er målt i meter, og derfra har jeg ingen ide om hvad jeg skal gøre.

nogen der har et forslag?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. november 2012 af peter lind

Det kommer jo an på hvad du ellers har af målinger. Hvad er iøvrigt s?


Svar #2
25. november 2012 af Nightwalkers (Slettet)

s = skudlængden af klodsen.


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. november 2012 af peter lind

Kan vi ikke få en ordentlig beskrivelse af hvad der er lavet i det forsøg.


Svar #4
25. november 2012 af Nightwalkers (Slettet)

opgavebeskrivelsen er vedhæftet her (med mine mål i)


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. november 2012 af peter lind

Du har også start hastigheden. Brug at arbejdet som pucken udfører på bordet er Fgnidning*s  = m*a*s = Δ½mv2


Svar #6
25. november 2012 af Nightwalkers (Slettet)

hvordan ken jeg gange a ind i den, når jeg ikke har a?


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. november 2012 af peter lind

Det sidste giver en ligning til bestemmelse af aDu kender jo både kinetisk energi og s


Svar #8
25. november 2012 af Nightwalkers (Slettet)

så Δ½mv2  er den ligning jeg skal benytte?


Brugbart svar (1)

Svar #9
25. november 2012 af peter lind

Det er ikke en ligning. Du skal bruge m*a*s = Δ½m*v2


Svar #10
25. november 2012 af Nightwalkers (Slettet)

okay, tak :D


Skriv et svar til: problemer med rapport - energier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.