Fysik

Energi

17. december 2013 af hudhud123 - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg står med en opgave, som jeg ikke rigtig kan finde ud af. Opgaven handler om Yucatán-krateret:

a) Beregn ud fra forskriften på  jeres model den kinetiske energi forbundet med nedslaget.

Modellen/forskriften: E=k*D^3

Diameteren af nedslaget: 170 km

har virkelig brug for hjælp...


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2013 af mathon

                E = k • (170·103 m)3


Svar #2
17. december 2013 af hudhud123

hvordan kan jeg beregne energien ud? det forstår jeg ikke...


Svar #3
17. december 2013 af hudhud123

Jeg kender jo kun diameteren, skal jeg ikke også kende k?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. december 2013 af mathon

   Jo
          men til sammenligningsberegning behøver du ikke k.


Svar #5
17. december 2013 af hudhud123

Jamen hvad er så svaret?


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. december 2013 af mathon

Hvis           du ikke har andre oplysniger end de i #0 beskrevne,
er               svaret

                           E = k • (170·103 m)3 = k • (4,913·1015 m3)


Svar #7
17. december 2013 af hudhud123

okay tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. december 2013 af Jerslev

#0: Du må have bestemt k som variabel i en forskrift i et forsøg. Det lægger opgaven i hvert fald op til.

- - -

mvh

Jerslev


Skriv et svar til: Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.