Matematik

2 gradsligning

28. januar 2014 af 1256m (Slettet) - Niveau: C-niveau

er der nogen der kan vise mig hvordan man kan reducere og vise linje for linje, hvordan i kommer frem til et resultat.

(a-2b)2 + (2a +b)2 – (a+2b)(a-2b)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er ikke tale om en 2.-gradsligning (en ligning kræver et lighedstegn), men om et udtryk, hvor du skal benytte de kendte kvadratsætninger til at gange parenteserne ud.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2014 af PeterValberg

Her er lidt hjælp-til-selvhjælp :-)

[ LINK ]

Linket er et FriViden.dk's videosamling om emnet "ligninger og reducering"
Videoerne skulle gerne indeholde alt, hvad du har brug for

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
28. januar 2014 af 1256m (Slettet)

okay tak :)


Svar #4
28. januar 2014 af 1256m (Slettet)

jeg har svært med at reducer den her udtryk

(5c + 7d)2 – (7d – 5c) (7d + 5c) + (7d – 5c)2


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Benyt kvadratsætningerne

(5c + 7d)2 – (7d – 5c) (7d + 5c) + (7d – 5c)2

                                                    = (5c)2 + (7d)2 + 2·5c·7d - ((7d)2 -(5c)2) + (7d)2 + (5c)2 - 2·7d·5c

                                                                = (5c)2 + (7d)2 - (7d)2 +(5c)2 + (7d)2 + (5c)2

                                                                = 3·(5c)2 + (7d)2

                                                                = ...


Skriv et svar til: 2 gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.