Fysik

Fysik eksamen spørgsmåll

25. februar 2014 af Mathnerdsx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Når et lignende tankskib sejler med fuld last, er rumfanget af den del af skibet, der er under havoverfladen, 54 · 103 m3. Skibets masse er 5,52 · 107 kg . 

Densiteten af havvand er 1022 kg/m3. 
 

a)

Find opdriften på skibet.

Her siger man vel bare Fop = densitet*volumen*tyngdeacc. 

Okay   her er mit spørgsmål, så er F_op ikke det samme som F_tyngde? så derfor kan man istedet sige massen*tyngde eller hvordan og hvorledes?


På et bestemt tidspunkt er skibets hastighed 2,21 m/s og dets acceleration 9,0 · 10-4 m/s2. 
 

b)

Find den effekt der går til alene at accelerere skibet.

Her skal jeg vel lave en vektor?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2014 af peter lind

a) ja

b) effekt = F'v


Svar #2
25. februar 2014 af Mathnerdsx (Slettet)

#1

a) ja

b) effekt = F'v

Du skriver bare ja? kan du måske uddybe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

a) Da skibet flyder, er opdriftens størrelse lig med størrelsen af tyngdekraften på skibet. Det bekræftes også af, at massen af den fortrængte vandmængde er lig med massen af skibet (når de opgivne tal justeres for korrekte 10-potenser).


Svar #4
25. februar 2014 af Mathnerdsx (Slettet)

Jamen, hvordan skal jeg så regne den ud? :) Jeg har selv sagt F_op = 1022*54*10^3*9,82 men er i tvivl

Og b'eren er det ikke P = a*F*v??


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jo det er

Fop = ρvand·Vvand,fortr·g = mskib·g

Husk, at størrelserne har enheder.

b) Benyt P = F·v som anført tidligere.  F = m·a .


Skriv et svar til: Fysik eksamen spørgsmåll

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.