Matematik

Afstand

12. maj 2006 af viggojensens (Slettet)
Hvordan finder jeg afstandet fra et kendt punkt, (8,5;-2,5) til et ukendt punkt (?;?) da det ukendte punkt ligger på parablen f(x)=-2,5*1,0378^x

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2006 af ibibib (Slettet)

Du kan naturligvis ikke bestemme afstanden til et ukendt punkt.
Men du kan bestemme et udtryk for afstanden mellem et kendt punkt og et punkt på en parabel.
Benyt formlen sqrt((x2-x1)²+(y2-y1)²).

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2006 af Chimer (Slettet)

Kunne man forstille sig at opgaven går ud på at finde det punkt hvor afstanden er kortest?

Svar #3
12. maj 2006 af viggojensens (Slettet)

Jeg citerer:
"Bestem den lodrette afstand FG fra punktet F(8,5;-2,5) til parablem P."

Punktet G ligger så på parablen, men er dog ukendt...
Jeg har selv regnet mit frem til at parablem hedder f(x)=-2,5*1,0378^x

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2006 af ibibib (Slettet)

Ikke helt ukendt. Sæt x=8,5 ind i parablens ligning og beregn y.

Svar #5
12. maj 2006 af viggojensens (Slettet)

Smart!!..
næste spørgsmål lyder:
"Bestem førstekoordinaten til hvert af de punkter på parablen P, hvorfra den lodrette afstand til førsteaksen er 12"..
jeg skal vel bruge P til P afstands formlen på en eller anden måde?

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2006 af ibibib (Slettet)

Løs ligningerne y=12 og y=-12

Skriv et svar til: Afstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.